آش شولی یکی از آش‌های یزدی است که در حین سادگی، خوشمزه نیز هست. در اصل چاشنی این آش، سرکه است ولی می‌توانید آن را با رب انار هم میل کنید.

آش شولی

مواد لازم:

سبزی: (نصف آن اسفناج و نصف دیگر شوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله) یک و نیم کیلو

چغندر: دو عدد بزرگ

پیاز: سه عدد

نعنا: خشک دو قاشق غذا خوری

آرد: یک و نیم لیوان

عدس: یک لیوان

روغن: به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغ

نمک: به میزان لازم

زردچوبه: دو قاشق مربا‌خوری

سرکه: به میزان دلخواه

طرز تهیه:

ابتدا چغندر را پوست کنده، سپس آن را به صورت خلالی برش داده و با مقداری آب می‌گذاریم روی شعله تا نیم‌پز شود.

بعد از نیم پز شدن چغندر، عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه می‌کنیم و صبر‌می‌کنیم تا کاملا بپزد.

در این فاصله نعنا و پیاز داغ را درست کرده و به آن زردچوبه را اضافه می‌کنیم.

به آرد حدود 4 تا 5 لیوان آب اضافه کرده و سپس با دست، کاملا آن‌ها را با هم مخلوط می‌کنیم.

وقتی سبزی و عدس پخته شد نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کرده و می‌گذاریم چند غل بخورد.

بعد از آن، ابتدا حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه می‌کنیم و سپس آرد آب گرفته را به آرامی به آش اضافه می‌کنیم و همزمان هم، خوب به هم می‌زنیم تا آرد گلوله نشود.

نکته:

اگر آش خیلی غلیظ شد باز هم آب به آن اضافه می‌کنیم و سپس آن را خوب به هم می‌زنیم تا غلظت آن چیزی شبیه سوپ شود.

بعد از این که نمک و فلفل آش را اندازه کردیم، به آن نعنا داغ و بقیه‌ی پیاز داغ و سرکه را اضافه می‌کنیم (البته کمی از آن را برای تزئین نگه می‌داریم) و می‌گذاریم تا چند غل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.

اگر سرکه دوست نداشتید می‌توانید آش را با رب انار میل نمایید.

خواص بی نظیر شولی یزدی

• این آش به علت داشتن ویتامین‌های A ، E ، C ، لوتئین و زآگزانتین خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.
• با وجود آهن، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، اسید فولیک، ویتامین‌های B و K تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد و نقش مؤثری در درمان کم خونی کودکان و تقویت رشد آن‌ها دارد.
• شولی به علت وجود بتالین به کاهش علائم گواتر کمک و کم‌کاری تیروئید را هم درمان می‌کند.
• شولی تأثیری چشمگیر در سلامتی سیستم قلبی و عروقی بدن دارد.
• این آش به علت داشتن فیبر فراوان به بهبود عملکرد روده‌ها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک می‌کند.
• شولی قند، فشار و چربی خون را کنترل می‌کند.
• این آش نقشی مؤثری در تقویت حافظه و استخوان‌ها، رفع درد و ورم معده، درمان و بهبود کبد چرب، سرماخوردگی، شادابی و طراوت پوست و مو، افزایش اشتها و سوخت و ساز بدن دارد.
• شولی با وجود مایعات زیاد، آب مورد نیاز بدن را تامین می کند که از جمله راهکارهای مقابله با یبوست است و به همین دلیل افراد نباید نگران زیاده‌روی در مصرف آن باشند.

نظر شمادر مورد این مطلب چیست ؟
1خوب0بهترین0فوق العاده0عالی0بد0خیلی بد

0 نظر

یک پیام بگذارید

اشتراک